Senior Mobiltelefon | Mobiltelefoner til ældre

Mobiltelefoner til ældre og handicappede | mobil til ældre

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Blog om Mobiltelefoner til ældre | nem mobiltelefon

Taletidskort startpakke - hvad er en taletidskort startpakke?

Email Udskriv PDF
Kan du huske dengang, før der kom taletidskort? Dengang blev alle mobiltelefoner solgt med et abonnement, taletidskort startpakker fandtes slet ikke? Sådan er det ikke ligefrem længere, der er nu edt stort udvalg af de populære startpakker.
En taletidskort startpakke er, så at sige, en mobiltelefon uden abonnements benzin. Med et talekort kan du her og nu benytte din mobiltelefon, selvom du ikke har et mobil abonnement.
Nyt nummer hver gang
En taletidskort startpakke fungerer normalt via et SIM-kort.
Med taletidskort startpakken får du et nyt SIM-kort, der skal indsættes bag i telefonen. Dette SIM-kort kommer med en forudbestemt mængde taletid, du kan benytte. Dette betyder også, at du får et nyt telefonnummer, hver gang du benytter en taletidskort startpakke, da telefonnummeret hænger sammen med SIM-kortet. Ønsker du i stedet at beholde dit nuværende telefonnummer, skal du have fat i en optankningspakke.
Har du en taletidskort startpakke på f.eks. 200kr, kan du tale for 200kr i forhold til teleselskabets takster, der typisk er placeret på omkring en halv krone i minuttet. Når du har talt for de 200kr, virker taletidskort startpakken ikke længere, og du skal derfor have fat på en ny taletidskort startpakke eller en optankningspakke.
Hold styr på dit forbrug
Den helt store fordel ved at benytte taletidskort startpakker er, at du har mulighed for at styre dit forbrug
. Med et mobiltelefonabonnement kan du sagtens bruge langt flere penge, end du egentligt havde budgetteret med, da telefonen også virker efter, at minimumsforbruget er opnået.
Med en taletidskort startpakke virker telefonen simpelthen ikke, når der ikke er mere taletid på den. Man kan naturligvis stadig foretage nødopkald til 1-1-2, men derudover kan du ikke ringe op med den. Ved de fleste teleselskaber er det dog muligt at besvare opkald i op til et år, selvom din taletidskort startpakke er opbrugt, således at mobiltelefonen ikke bliver fuldstændigt ubrugelig.
Vil du holde styr på dit forbrug på en nem og simpel måde, kan taletidskort startpakke meget vel være løsningen. Du ved altid, hvor mange penge du har, og bruger du for mange, får du ikke en kæmpe regning til sidst på måneden.
Der findes taletidskort startpakker til de fleste større teleselskaber.
 

Doro mobil – 3 grunde til at doro mobiltelefoner er gode seniormobiler

Email Udskriv PDF

Udtrykket ’Doro mobil’ stammer fra mobiltelefoner til ældre fra den svenske producent Doro. Netop Doro er et af de mærker med mest erfaring indenfor denne type af telefoner, hvorfor mange forhandlere i dag kører næsten udelukkende med Doro mobiler.

For en seniormobil er der især 3 vigtige parametre, som en telefon skal rette sig efter: Syn, hørelse, og motorik. En senior mobiltelefon skal kunne klare situationer, hvor hver af de tre – selv på samme tid – spiller ind og ville udfordre en normal mobiltelefon. Men sådanne situationer kan nu nemt klares alligevel ved hjælp af en Doro mobil!

Syn
Displayet på en Doro mobil er til hver en tid stort og tydeligt.
Opløsningen på skærmen (hvor mange af de små pixels, der kan være på skærmen) er meget høj, hvorved store bogstaver og tal nemt kan anskues.

Afstanden mellem de gummibelagte knapper på en Doro mobil er anseelig, så man tydeligt kan se afgræsningerne. Tilmed kan mange af tasterne afspille en speciel lyd eller indtalt besked, så man altid er sikker på, at man ringer den rigtige person op.

Hørelse
I forhold til hørelse er det især vigtigt, at en senior mobiltelefon kan afspille høj lyd.
En Doro mobil kan ofte afspille lyde fra de små højtalere, der nærmer sig de hundrede decibel. Herved sikres det, at selv personer med hørebesvær sagtens kan benytte en Doro mobil.

Derudover er der i mange Doro mobiler indbygget support for høreapparater, således at de to apparater kan spille sammen i stedet for at modarbejde hinanden. Der er dog ingen garanti for, at netop dit høreapparat virker med en specifik Doro mobil – det kan man altid læse om, inden man køber senior mobiltelefonen.

Motorik
Motorik er en af de ting, man først begynder at få problemer med som alderen skrider frem.
En Doro mobil er - som enhver god seniormobil - bygget yderst solidt, sådan at den sagtens kan tåle at blive brugt. Skulle man tabe mobiltelefonen, samler man den bare op igen, og formen på tasterne gør det nemt at adskillige dem fra hinanden.

At skabe en perfekt senior mobiltelefon er ingen nem sag, men en Doro mobil er et rigtigt godt bud. Her er der tænkt på alle 3 parametre, hvorfor man som ældre eller handicappet kan tillade sig, at bekymre sig om alt andet end ens telefon – med en Doro mobil virker den, når den skal!

 

emporia ELEGANCE mobiltelefon til ældre

Email Udskriv PDF

 

emporia ELEGANCE i 3 farver

Den globale teknologi skaber et væld af mobiltelefoner, Emporia fremstiller mobiltelefoner til ældre og er også for andre som vil have en enkel mobiltelefon. Emporia Telecom betragter sig selv som producent af mobiltelefoner tor ældre, der finder det vanskeligt at operere komplekse telefoner og som ønsker en enkel enhed med brugervenlig software, der kan betjenes med lethed.

Emporia har for nylig lanceret en række nye mobiltelefoner til ældre på Mobile World Congress i Barcelona. En af de mobiltelefoner kaldes emporia Elegance og er udført i et design som ser trendy ud og er nem at betjene. Sammenlignet med den tidligere model emporia TALK premium, er emporia ELEGANCE meget moderne og elegant i sin udførsel. En glat finish gør at mange bare vil eje denne mobiltelefon. Ikke alene har Emporia Elegance vakt opmærksomhed hos de ældre, men denne mobiltelefon har også vakt opmærksomhed i en anden gruppe mennesker, der lider af dårligt syn eller har svært ved at holde om en lille mobiltelefon eller har svært ved at trykke på små knapper.

Emporia Elegance er dog ikke stor, men har en hel del innovative design elementer, som gør at det er en god mobiltelefon i brug. Emporia ELEGANCE fås i både hvid, bronce og i sorte farver, kommer med en oplader, et genopladeligt batteri og en dansk brugsanvisning. De store taster og deres enorme markeringer er venlig over for ældre, der har svært ved at tolke alt, hvad der er for småt. Mobiltelefonen er også godt for ældre, der har en svag greb. For dem der har behov for en lommelygte, har mobiltelefonen en integreret lommelygte. Aktiveringen er simpelt. Du skal bare trykke på en knap på siden. Lommelygten er blevet indarbejdet i den øverste del af telefonen, og vil helt sikkert vise sig at være meget handy. Størrelsen af telefonen er 109 x 50 x 14mm, mens dens vægt er på 92g. Skærmen er en 1,8 tommer, 128 x 160-pixel OLED display. Mobiltelefonen har ikke mange funktioner. Samtale, alarm/vækkeur, SMS er nogle af de tilgængelige funktioner. Der er ingen kamera. Alarmen kan betjenes ved hjælp af en side knap. Der er et antal knapper på siden, som giver dig genveje til mobiltelefonens hovedmenuer. På højre side er genveje til sms mulig, der giver brugerne mulighed for at kontrollere, komponere og sende mails. De store knapper lige under skærmen hjælper dig med at få adgang til undermenuer. Selvom skærmen er lille i størrelsen, udnytter den større skrifttyper som viser information og der kan vælges ekstra stor skriftstørrelse. Det er virkelig nyttigt for ældre med svagere syn da større skrifttyper hjælper svagsynede med at læse tingene mere komfortabelt. Teknologien er den traditionelle GSM 900/1800 dualband.

emporia Elegance er en af de bedste mobiltelefoner, Emporia har fremstillet indtil dato. Emporia ELEGANCE mobiltelefonen er så nem at benytte at brugsanvisningen stort set er overflødig.

Samlet set er denne mobiltelefon meget smark. Den sorte i kombination med sølv giver en flot udseende, som er lavet af metal og plast. De glatte buede linier giver emporia ELEGANCE mobiltelefonen et smart look. Elegance er afgjort en af de mest stilfulde mobiltelefoner der kan købes nu nu

 

 

fastnettelefoner og mobiltelefoner til ældre og handicappede

Email Udskriv PDF

Der findes efterhånden flere producenter af enkle fastnettelefoner og mobiltelefoner til ældre. Producenter som Doro, emporia, BRONDI, ITT og Maxcom har allerede flere enkle mobiltelefoner og fastnettelefoner som er velegnet til ældre og handicappede med nedsat syn, hørelse, motorik og hukommelse. Flere af telefonerne, fastnettelefoner og mobiltelefoner kan også medvirke til at øge trygheden for ældre, handicappede og deres pårørende.

Herunder kan du se vigtige hovedengenskaber som der bør tages højde for, når der vælges telefon ældre, svagsynede, hørehæmmede og motorisk handicappede

SYN - Vigtige egenskaber for fastnettelefoner og mobiltelefoner til svagsynede

 • Store taster med tydelig tekst
 • Afstand mellem taster
 • Stor tekst og god kontrast
 • Baggrundsfarve, lys eller mørk
 • Enkel betjening
 • Talende taster


Hørelse - Vigtige egenskaber for fastnettelefoner og mobiltelefoner til hørehæmmede

 • Ekstra høj lyd
 • Ringe lyd / vibrator / lys signal
 • Lyd ved tale
 • Kompatibel med høreapparat
 • M3/T4. -Ingen garanti for at telefonen virker med DIT høreapparat
 • Indbygget teleslynge
 • Tilslutning af teleslynge
 • Bøjle om øret
 • Bluetooth halsteleslynge

Motorik - Vigtige egenskaber ved fastnettelefoner og mobiltelefoner når man har nedsat motorik

 • Store taster
 • Formen på tasterne
 • Afstand mellem tasterne
 • Tydelig markering af 5 tallet
 • Mulighed for opkald ved ét tryk
 • Klaptelefon eller andre telefoner
 • Hårdfør, kan tåle at blive tabt på gulvet
 • Bærestrop
 • Bordlader
 • Lade stik – er det nemt at oplade telefonen?

TRYGHED - Vigtige egenskaber ved fastnettelefoner og mobiltelefoner som kan øge trygheden

 • Nødkald
 • Hvem besvarer nødkaldet?
 • Sikkerhed for at nødkaldet modtages
 • Bæres om halsen
 • Rækkevidde
 • GPS Tracking

VIGTIGT – Afprøv om fastnettelefonen eller mobiltelefonen virker for dig!

 

Test af doro 409 + doro 410 og høreapparat

Email Udskriv PDF

Doro 409 og doro 410 er efter min test de bedste mobiltelefoner på markedet, hvis du bruger høreapparat.
Den indbyggede teleslynge i doro 409 og doro 410 er den bedste som jeg har testet. Flere andre modeller overholder M3/T4 standarderne som er en amerikansk standard for at fungerer godt sammen med høreapparat. I praksis kan man godt opleve lidt ”gsm støj” selvom mobiltelefonen overholder M3/T4 standarden. Denne støj var der ikke ved min test af teleslyngen. Lyden var klar og tydelig, ja faktisk det bedste som jeg har hørt i nogen mobiltelefon med teleslynge. Doro har andre mobiltelefoner med M3/T4 men doro 409 og doro 410 er klart de bedste. Kanso M100 overholder også M3/T4 standarden men da jeg testede den med mit høreapparat, oplevede jeg indimellem ”GSM støj”.   Ikke kraftigt men alligevel generende. Det skal dog lige bemærkes at der er forskel hvor immune at høreapparater er for indstråling fra mobiltelefoner, så andre mobiltelefoner med teleslynge kan udmærket fungerer sammen med andre høreapparater. Doro 409 og doro 410 er begge klaptelefoner og et opkald besvares automatisk når telefonen åbnes.

Doro 409 og doro 410 har ekstra høj lydstyrke (+35dB) så for mange kan de to doro mobiltelefoner benyttes uden høreapparat

Først vil jeg nævne de funktioner som er i doro 410 og IKKE i doro 409
Bluetooth
FM radio
Spil
kalender
Fås  hvid, rød og sort (doro 409 fås kun i sort)

Funktioner for doro 409 og doro 410:
Tastaturlås
Angivet taletid
Belyst tastatur
Menunavigering
Tryghedsalarm
Tastetone
Lommeregner
Ur 
60 pladser for Hukommelse / Opkaldslog
10 To-tryks hurtigvalgstaster
300 pladser i telefonbogen
Flere numre pr. kontakt
Vis top 10-kontakter først
Tryghedsalarm via hurtigvalgstast
Håndsæt display Grafisk display
Farvedisplay
Belyst display
Displaystørrelse (H x B mm)  34*42
Opløsning (H x B pixel)  176*220
Store tegn i display
8 Baggrundsbilleder
20 Lyd og Ringetoner Polyfoniske ringetoner
Vibrerende ringesignal
7 trin Volumenkontrol af ringetoner
 Ringetoner kan frakobles
Alarm / vækkeur
Påmindelser 
Akustik Højeste modtagelsesniveau  -35 dB RLR
Maksimalt modtagelsesniveau  35dB
HAC (kompatibel med høreapparat) true
Klassificering af teleslyngens kompatibilitet M3/T4
Maksimal ringestyrke ved 1 meter 83 dB(A)
7 trin volumenkontrol i højttaler  (med og uden medhør)
Mikrofonafbryder
SMS-funktion –sende og modtage sms
Ordbog (ikke T9 men doros egen ordbog)
Ergonomi Skjul uønskede funktioner
Håndsætstørrelse (mm) 98*50*19
Håndsættets vægt inkl. batterier (g) 99
Blød overflade giver bedre greb
Kabler og tilslutning Udgang for headset (2.5 mm)
Oplade håndsæt Standbytid  533 timer
Taletid 3,2 timer
Advarsel ved lavt batteri true
GSM tri-band 900/1800/1900
Tilbehør Headset inkluderet

Konklusion for doro 409 og doro 410:
Doro 409 og doro 410 er særdeles velegnet sammen med høreapparat
Har du ikke brug for Bluetooth, FM radio, Spil, kalender og ønsker doro mobiltelefonen i sort, er der ingen grund til at vælge doro 410. Du skal dog være opmærksom på at du med doro 410 har mulighed for at benytte bluetooth teleslynge som Nokia LPS-5 halsteleslynge. 

 


Side 3 ud af 7