Senior Mobiltelefon | Mobiltelefoner til ældre

Mobiltelefoner til ældre og handicappede | mobil til ældre

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Blog om Mobiltelefoner til ældre | nem mobiltelefon

Livet bliver mere trygt med Emporia Life Plus mobil til ældre

Email Udskriv PDF

Med avanceret teknologi, er nye mobiltelefoner med mange funktioner dominerende på mobilmarkedet. Kun ganske få virksomheder, laver mobiltelefoner udelukkende med de grundlæggende telefon funktioner. De færreste producenter kan prale af at sælge deres mobiltelefoner som Emporia Telecom gør. Emporia Telecom er anerkendt som en virksomhed, der iværksætter nye mobiltelefoner på markedet rettet mod den ældre generation. Alle Emporia mobiltelefoner er fremstillet til det grundlæggende formål med at ringe og skrive sms beskeder. Emporia Telecoms mobiltelefon til ældre, Emporia Life Plus er en af dem.

Emporia Life Plus mobil til ældre har et smukt aluminiums ydre. Mobiltelefonen til de ældre måler 112x58x18 mm i dimension og vejer 138 g. Den store skærm på 128x160 pixels opløsning, viser tekst i ekstra stor størrelse. Nederst på mobilen er der tre lamper som viser om der er mistede opkald, besked i telefonsvareren og om telefonen trænger til opladning. Emporia Life Plus-modellen er en slider telefon, som er stilfuld og brugervenlig. Når mobiltelefonen er åben er den noget længere og måler 175 mm i længden.

Emporia LIFE plus mobiltelefonen understøtter GSM dual band, GSM 900/1800 eller 850/1900. Disse mobiltelefoner til ældre kommer ulåst og kan bruges i ethvert netværk. Mobiltelefonen åbner op til smukt udformede taster med et stærkt kontrast. Emporia LIFE plus har en meget stor skærm med stor tekst og store knapper for nem anvendelse. Men der er ingen grund til at åbne mobiltelefonen, hver gang du foretager et opkald, da der er mulighed for at vælge mellem kontaktpersoner med pile tasterne og ringe op ved at trykke på den grønne knap. De store skrifttyper er justerbare i størrelsen og er meget letlæselig med orange baggrundsbelysning som gør det lettere at læse for folk med svagt syn. Indgående opkald vises på telefonen med en grøn blinkende LED lampe. Mobiltelefonen har en alarm/vækkeur, LED lommelygte i den øvre ende af mobiltelefonen, og en højttaler som har en ekstra høj lyd. Lydstyrken kan dog justeres til fem niveauer. En kraftfuld vibrator hjælper med at registrerer når telefonen ringer. Som tilbehør fås, høresnegl, bordlader og forskellige tasker.

Der er en rød, rund knap på bagsiden af telefonen som kaldes nød knappen. Nød knappen hjælper dig med at foretage opkald i en nødsituation. Nød knappen skal trykkes ind i 3 sekunder, hvorefter der automatisk foretages nødkald til fem gemt nummer. Hvis personen ikke reagerer,  ringer mobiltelefonen til den næste person, indtil et af numrene svare. Nød knappen virker selvom tastaturet er låst. For at sikrer at nødkaldet ikke ender på en telefonsvarer, skal den person der modtager nødkaldet, kvitterer for modtagelsen, ved at trykke ”000” (3 x nul).
 
Emporia Life Plus mobilen til ældre, kommer sammen med en oplader, batteri og en brugervejledning. Manualen er bare ikke nødvendig, fordi mobiltelefonen er så let at bruge, men den medfølger alligevel. Batteriet er Li-ion 3,7 V/1200 mAh og giver op til 180 minutters taletid og op til 250 timer, når den er på standby. Emporia LIFFE plus er det oplagte valg for ældre som søger en enkel mobiltelefon og en nødkaldsfunktion som er den mest sikre blandt mobiltelefoner til ældre.

 

Telefonsvarer på mobiltelefonen

Email Udskriv PDF
Normalt er en telefonsvarer på en mobiltelefon en tjeneste som det teleselskab som man benytter tilbyder. Og det er ganske smart at indkomne kald kan besvares af en telefonsvarer, enten når man ikke lige har tid til at besvarer et opkald, mobiltelefonen er optaget, eller at mobiltelefonen er slukket eller uden for dækning. Den som ringer op får en talebesked som du normalt kan ændre på din telefonsvarer fra dit teleselskab. Herefter kan den som ringer op indtale en besked på din telefonsvarer. Sammen med din telefonsvarer, får du et telefonnummer til din telefonsvarer, som er det samme nummer for mange abonnenter, men telenettet genkender dit telefonnummer og du stilles igennem til din telefonsvarer når du ringer til teleselskabets telefonsvarer nummer. Det vil sige at du kun kan aflytte din telefonsvarer, fra den mobiltelefon som beskeden på telefonsvareren er indtalt til.
Når du ringer til din telefonsvarer har du mulighed for at aflytte besked på din telefonsvarer, og du kan indtale din personlige besked som høres når der er nogen som ringer til din telefonsvarer. Der er også mulighed for at foretage forskellige indstillinger af din telefonsvarer.
Der er også udviklet telefonsvarer programmer som eksempelvis MobiGenie fra Nokia, men telefonsvarer programmet kræver at man har en bestemt mobiltelefon med et bestemt operativsystem. MobiGenie kan installeres på en Nokia mobiltelefon med operativ systemet Symbian. MobiGenie telefonsvarer programmet har nogle smarte funktioner som automatisk svar sms, hvis du eksempelvis er i møde, men for at din telefonsvarer virker, skal mobiltelefonen være inden for dækning og den skal være tændt, men så kan du benytte din telefonsvarer fra teleudbyderen, men så er der to telefonsvarer at holde styr på. Hos de forskellige teleselskaber er der forskel på hvor mange beskeder der kan gemmes og hvor længe beskederne gemmes på din telefonsvarer, ligesom der også er forskellige priser for at aflytte din telefonsvarer. Derimod er det helt gratis at hente og benytte MobiGenie, dog betaler du for afsendelse af svarbeskeder.
 

Emporia LIFEplus mobiltelefon med nødkald øger tryghed hos ældre

Email Udskriv PDF

Ny undersøgelse viser at over halvdelen af de ældre vil have nødkald i deres næste mobiltelefon. Godt nok stiller Kommuner nødkaldeanlæg (også kaldet tryghedsalarm) til rådighed for ældre som visiteres til nødkald, og når kommunen finder behovet tilstrækkeligt for nødkald, installerer kommunen nødkaldeanlægget hos den ældre. Undersøgelsen viser at der er langt flere ældre som gerne vil have et nødkald end dem der får installeret nødkald. Ønsket om nødkald funktion hos pensionister kan dækkes af den smarte emporia LIFEplus mobiltelefon som har en stor nødkald knap bagpå mobiltelefonen. emporia LIFEplus mobiltelefonens nødkald virker overalt i modsætning til det nødkald som kommunen stiller til rådighed. Nødkald fra kommunen har normalt kun en begrænset rækkevidde så den ældre udelukkende kun kan afgive nødkald fra hjemmet.
Når den ældre aktiverer nødkald på emporia LIFEplus mobiltelefonen, er der stor sikkerhed for at nødkaldet også bliver modtaget af rette person, for emporia LIFEplus mobiltelefonen ringer ikke blot op, der skal kvitteres for det indkomne nødkald ved at trykke 0, og samtalen foregår håndfrit via emporia LIFEplus mobiltelefonen med høj lydstyrke. Kvitterer modtageren ikke for det sendte nødkald fra den ældre, ringer emporia LIFEplus mobiltelefonens nødkald til næste person. Nødkald, de store taster, det store tydelige display og den enkle betjening, gør emporia LIFEplus mobiltelefonen velegnet til ældre, og det er ikke tilfældigt
Emporia LIFEplus mobiltelefonen med nødkald til ældre og pensionister, er udviklet af Emporia Telecom i samarbejde med ældre mennesker så netop de ældres behov og funktioner afspejles i emporia’s mobiltelefon til ældre.

emporia LIFEplus mobiltelefon med nødkald

 

LG KF300 mobiltelefon med store taster

Email Udskriv PDF
LG KF300 mobiltelefon til ældre som ønsker store tastet
LG KF300 mobiltelefonen kan du selv bestemme om skriften i displayet skal stå i lille eller i stor skrift, Der er mulighed for at vælge fem forskellige skriftstørrelser på LG KF300 mobiltelefonen. Den mindste skriftstørrelse er 2mm og vælges den største skriftstørrelse er bogstaver op tal 4,5 mm store. De store tal på tasterne af LG KF300 mobiltelefonen er oplyste og tydelige at se, men de er placeret tæt op af hinanden, så er motorikken nedsat, er det ikke LG KF300 mobiltelefonen som du skal vælge, men LG KF300 mobiltelefonen er meget velegnet til ældre som ønsker en moderne mobiltelefon til ældre som har kamera, mulighed for at modtage og sende email, og sms’e med T9 ordbog. LG KF300 mobiltelefon til ældre er en klaptelefon, som har to displays. På det udvendige display kan du se hvad klokken er, - i ekstra stor skrifstørrelse. Indvendigt på mobiltelefonen er der et stort let læseligt display stor kontrast. Dog er det lidt ærgerligt at der er enkelte tekster på LG KF300 mobiltelefonen som vises i lille skrift, selvom der er valgt stor skriftstørrelse. Men på trods af denne skønhedsfejl er LG KF300 mobiltelefon til ældre et rigtigt godt bud på en moderne mobiltelefon til ældre som ønsker stor skrift og store taster.  
 

Skal jeg erstatte min fastnet telefon med en mobiltelefon?

Email Udskriv PDF

Mange har stort set altid haft en fastnet telefon med det samme nummer og føler derfor, at telefonnummeret til deres fastnet telefon er en del af deres identitet. Men du behøver ikke længere at beholde din fastnetforbindelse og fastnet telefon for at beholde dit gamle telefonnummer.
Du kan beholde dit telefonnummer og bruge det til din mobiltelefon. Og der kan være store besparelser at hente ved at opsige fastnet abonnementet og bruge en mobiltelefon i stedet for fastnet telefon. Der er stadig mange ældre som har fordomme om, at det er dyrt at tale i mobiltelefon fremfor fastnet telefon, men det er i langt de fleste tilfælde billigere at tale mellem to mobiltelefoner, end at ringe fra en fastnet telefon til en mobiltelefon, og i dag er en meget stor del af de telefonsamtaler som vi foretager, til en mobiltelefon.
For de fleste er sagen enkel. Skift din fastnet telefon ud med en mobiltelefon.
Men mange ældre vælger at beholde deres fastnet telefon, fordi de ikke har lyst til at sætte sig ind i en moderne mobiltelefon, som har så mange funktioner, at det kan virke svært bare at foretage et opkald fra en mobiltelefon. Men det er der nu heldigvis råd for! Du kan nu udskifte din fastnet telefon med en mobiltelefon, for du kan nu anskaffe en nem mobiltelefon der er lige så nem som en fastnet telefon. Du kan få en mobiltelefon der er så nem at du ikke behøver at læse brugsanvisningen først. En mobiltelefon til ældre med store taster er faktisk blevet et hit blandt ældre, og der findes et ganske stort udvalg, hvis du søger en mobiltelefon til ældre. Det er derfor for mange ældre en mere oplagt mulighed at spare sin fastnetforbindelse væk og erstatte den med en ældrevenlig mobiltelefon.
Hvis du er senior og ikke i forvejen har en mobiltelefon, som du er fortrolig med, vil jeg anbefale dig først at anskaffe en enkel mobiltelefon til ældre og bliver fortrolig med mobiltelefonen, inden du opsiger din fastnet telefon.
Hvis du benytter fastnetforbindelsen til særlige formål, som f.eks. tryghedsalarm også kaldet nødkaldeanlæg eller hvis du er tunghør og bruger en forstærkertelefon, bør du undersøge om dit behov kan dækkes med en mobil forbindelse, før du afmelder din fastnet telefon.

 


Side 4 ud af 7