Senior Mobiltelefon | Mobiltelefoner til ældre

Mobiltelefoner til ældre og handicappede | mobil til ældre

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Blog om Mobiltelefoner til ældre | nem mobiltelefon

Ældre vil sms’e fra mobiltelefonen, men skal den have T9 ordbog ?

Email Udskriv PDF

Mobiltelefon til ældre som vil sms’e
Næsten alle ældre vil sms’e fra deres mobiltelefon, men mange ældre syntes at deres nuværende mobiltelefon er for besværlig at bruge og at displayet på mobiltelefonen er for småt. En af udfordringerne er at mange ældre ikke selv har købt deres mobiltelefon, de har enten fået mobiltelefonen foræret af et andet familiemedlem som har købt en ny mobiltelefon, eller den ældre ar fået mobiltelefonen i gave. Skal ældre sms’e fra mobiltelefonen, som de ældre gerne vil, er det derfor langt mere optimalt, hvis mobiltelefonen modsvarer de behov for enkel telefoni, som de ældre har. En elegant mobiltelefon med store knapper og stort tydeligt display, er sagen for ældre som vil sms’e. Direkte adgang til sms uden besværlige menuer, er absolut at foretrække for ældre der vis sms’e fra mobiltelefonen. Og så er spørgsmålet om sms funktionen skal have T9 ordbog. T9 ordbog i en mobiltelefon til ældre skaber ofte problemer for dem som ikke tidligere har skrevet sms. Derfor er det for mange bedre at der slet ikke er T9 ordbog i telefonen. Mange ældre ved slet ikke hvad T9 ordbog i en mobiltelefon er, og det kan virke forvirrende at sætte sig ind i.
Konklusionen er at de ældre vil sms’e fra en enkel mobiltelefon med store taster og stort tydeligt display men de fleste ældre foretrækker en mobiltelefon til ældre uden T9 ordbog. Men plejer man at sende sms og bruge T9 ordbog, kan det være svært at undvære denne T9 ordbog. Kniber det med at se og trykke på de i mange tilfælde små taster på mobiltelefonen som har T9 ordbog, findes der en løsning. LG KF300 er en mobiltelefon med T9 ordbog og samtidig har den store taster og stort display.

 

Mobiltelefon med høj lyd styrke til ældre med nedsat hørelse

Email Udskriv PDF

Mobiltelefon med høj lyd styrke
Kniber det med hørelsen for den ældre, så vælg en mobiltelefon med høj lyd styrke, eller en mobiltelefon med teleslynge som kan anvendes sammen med telespolen i høreapparatet. Når teleslyngen i mobiltelefonen anvendes, kan mikrofonen i høreapparatet frakobles og baggrundsstøjen fjernes. Når du køber en mobiltelefon til ældre med høreapparat, er det vigtigt at vælge en forhandler hvor du har mulighed for at afprøve mobiltelefonen sammen med høreapparatet, fordi ikke alle høreapparater er lige godt beskyttet mod radiostøj som alle mobiltelefoner udsender. Især kan der være problemer med at bruge ældre høreapparater sammen med en mobiltelefon fordi de ofte ikke er så støjimmune som nyere høreapparater. Dvs. at ældre høreapparater ikke er så godt beskyttet mod sendeiignalet fra en mobiltelefon som moderne høreapparater er.
Det er også muligt at anvende en mobiltelefon uden teleslynge sammen med høreapparatet, og det fungerer i mange tilfælde godt. En anden udfordring er at mange ikke bruger høreapparatet hele tiden, så de skal først sætte høreapparatet i øret inden de kan besvarer mobiltelefonen, men ofte når de det ikke inden opkaldet er afsluttet, eller den ældre overhører mobiltelefonen.  Derfor kan en mobiltelefon med høj lyd styrke, mange gange løse opgaven, men det afhænger naturligvis af hvor stort at høre tabet er.

 

 

Vælg den rigtige mobiltelefon til ældre med nedsat syn

Email Udskriv PDF

Mobiltelefon til ældre med nedsat syn
Står du i den situation at du skal hjælpe et ældre familiemedlem som ser dårligt, med at købe en ny mobiltelefon til ældre, så er det vigtigt at du vælger mobiltelefonen ud fra det individuelle behov. Har den ældre allerede en mobiltelefon, er det en rigtig god idé at finde ud af hvilke funktioner på mobiltelefonen der fungerer, og hvilke funktioner som er besværlige og ikke benyttes. Er de besværlige funktioner på mobiltelefonen overhovedet funktioner som en den ældre har behov for? Er der behov for en mobiltelefon med mp3 afspiller, FM radio kamera? Eller har den ældre behov for en enkel mobiltelefon til ældre, hvor den ældre nemt kan telefonerer og sms’e?  Risikoen ved at vælge en mobiltelefon til ældre med alt for mange funktioner og med små knapper, er at mobiltelefonen slet ikke bliver brugt. For rigtigt mange skal telefoni være enkelt, på samme måde som med deres fastnettelefon, som de nærmest altid har haft. Vælg derfor mobiltelefonen til den ældre ud fra den ældres behov for telefoni og ikke ud fra hvad der er teknisk muligt at stoppe i en mobiltelefon. En mobiltelefon til ældre skal for de fleste ældre gerne være så nem at benytte, at de ikke behøver at læse brugsanvisningen til mobiltelefonen først. Er synet ikke hvad det har været hos den ældre, så vælg en mobiltelefon med store taster og stort tydeligt display. Gerne med nem adgang væsentlige funktioner som sms, fra en knap på siden af mobiltelefonen som på emporia TALK og emporia TALK premium.
En mobiltelefon med store knapper som er nem at bruge, er også velegnet til ældre med nedsat motorik.
Endeligt er det vigtigt at vælge en mobil til ældre, med et rundt stik til opladeren, så stikket er nemt at monterer og ikke kan vendes forkert. Alle disse mobiltelefoner har rundt stik til opladeren: emporia TALK mobil til ældre, emporia TALK premium mobil til ældre, emporia LIFE plus mobil til ældre, BIG EASY 2 mobil til ældre og Easy5 mobil til ældre

 

Tyske Fitage producerer de største senior mobiltelefoner

Email Udskriv PDF

Læge bag udvikling af senior mobiltelefon
Fitage som udvikler og producerer senior mobiltelefoner til ældre, har fra starten i 1999 fokuseret på ekstra brugervenlige telefoni produkter til ældre.
Grundlæggeren af fitage har bl.a. som læge, specialiseret sig inden for seniorområdet og har årtiers erfaring inden for området. Hans engagement er derfor først og fremmest til gavn for ældre og personer med svagsyn, nedsat hørelse og nedsat bevægelighed, som har behov for enkel telefoni.

BIG EASY 2 - den største mobiltelefon til ældre
BIG EASY 2 mobiltelefonen er blevet særdeles positivt modtaget bl.a. på grund af mobiltelefonens håndfri højttaler som er effektiv selv i støjende omgivelser som på Cebit messen hvor præsentationen af mobiltelefonen fandt sted. BIG EASY 2 senior mobiltelefon har som den første mobiltelefon indbygget teleslynge, så mobiltelefonen kan anvendes direkte sammen med et høreapparatets telespole som kan opfange teleslynge signalet. BIG EASY 2 senior mobiltelefon har ekstra store og tydelige taster, som er kraftigt oplyste, og mobiltelefonen har et display hvor tal vises i op til 18 mm højde. BIG EASY 2 senior mobiltelefon er udviklet i samarbejde med Tyske eksperter i mobil telefoni, ergonomi og videnskab. 

Den bedste mobiltelefon til enlige og ældre
Erfaringer med mobiltelefonen KATHARINA DAS GROSSE, ligger til grund for de forbedrede funktioner som BIG EASY 2 senior mobiltelefonen har.
Mobiltelefonen er blevet kåret som ”Best special Mobil” som den bedste mobiltelefon til ældre og for enlige.
Mobiltelefonen produceres og udvikles, som den eneste senior mobiltelefon på markedet i Tyskland.

Dansk udgave af BIG EASY 2 mobiltelefonen
Den danske udgave af BIG EASY 2 senior mobiltelefonen er lavet i et samarbejde mellem Fitage og Tele Call Danmark. Tele Call Danmark har tilgængelig telefoni til ældre og handicappede som speciale. BIG EASY 2 senior mobiltelefon distribueres i Danmark af Tele Call Danmark.
BIG EASY 2 senior mobiltelefon kan købes direkte hos Tele Call Danmark eller hos forhandlere forskellige steder i Danmark, samt i Grønland og på Færøerne

 

Hvad er forskellen mellem emporiaTALK og emporiaTALKpremium mobiltelefonerne?

Email Udskriv PDF

De to nye senior mobiltelefon er emporiaTALK og emporiaTALKpremium som begge to gør telefoni nemt for seniorer, har meget til fælles, men forskelle er der dog på emporiaTALK og emporiaTALKpremium.
Den første forskel på emporiaTALK og emporiaTALKpremium mobiltelefonerne er at emporiaTALK har store lysegrå gummierede taster med tydelig sort skrift. Knapperne på emporiaTALK senior mobiltelefonen er tydeligt adskilt. Generelt er emporiaTALK senior mobiltelefon udført i lysegrå og sort finish.
Tasterne er oplyste på emporiaTALKpremium og det er de ikke på emporiaTALK.
EmporiaTALKpremium mobiltelefonen har sorte taster med hvid skrift, og er udført i et smukt krom design med en husk-nummer plade til de 5 vigtigst kontakter, i bunden af mobiltelefonen. emporiaTALKpremium mobiltelefonen er forberedt til at kunne sættes i en bordlader. Det er emporiaTALK mobiltelefonen ikke. emporiaTALK og emporiaTALKpremium mobiltelefonerne leveres begge i eksklusiv gaveindpakning og der medfølger et stofetui til emporiaTALKpremium. Stofetuiet medfølger ikke til emporiaTALK.

Fælles for emporiaTALK og emporiaTALKpremium senior mobiltelefoner er:
Store taster, Bredt display, hvor der kan ses 8 tal i stor størrelse uden linjeskift, enkel betjening høj lydstyrke.
Afbryderen er placeret på siden af telefonen på en separat knap.
Under afbryderknappen er der to knapper til regulerer lyden op og ned.
Herunder er er der en skydekontakt til tastelås.
Under tastelåsen er et 3,5 mm rundt stik til oplader og hovedsæt.  Det tykke stik isættes let og han ikke vendes forkert.
På venstre side af telefonen er der øverst en kontakt til lommelygten som lyser kraftigt frem for mobiltelefonen.
Herunder er en skyde knap som har hvileposition i midten og kan skubbes mod SMS og MENU. Ved aktivering af SMS er der mulighed for sende og læse sms. Ved aktivering af menu er der en simpel menu til at ændre telefonens indstillinger.
Den nederste skydeknap et til aktivering af vækkeuret.

 


Side 5 ud af 7