Senior Mobiltelefon | Mobiltelefoner til ældre

Mobiltelefoner til ældre og handicappede | mobil til ældre

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Blog om Mobiltelefoner til ældre | nem mobiltelefon

Doro handleeasy 328 gsm mobiltelefon

Email Udskriv PDF

Står man som ældre eller dårligt seende og skal vælge mellem en Doro handleeasy 328 gsm og Doro handleeasy 330 gsm, er det som altid når der vælges telefon, afgørende at afklare behovet for at telefonere.  Skriftstørrelsen i Doro handleeasy 330 gsm imponerer med 11mm højde ved indtastning af et telefonnummer, og reduceres til ca. 6,5 ved indtastning af syvende og efterfølgende cifre.  Navigering i menuen sker ved at skifte mellem ikonerne i farvedisplayet med ”skifte hjulet” i højre side. Øverst i displayet står navnet på menupunktet i 2,5 mm skriftstørrelse. Doro handleeasy 328 gsm, har ”kun” 5 mm skriftstørrelse i det monochrome display (hvid tekst på sort baggrund), men tekststørrelsen er gennemgående i alle menuer. Også servicesymboler som batteristand og signalstyrke er større og tydligere på Doro handleeasy 328 gsm. Doro handle easy 330 gsm har indbygget et nødkald nummer, som telefonen ringer til ved aktivering af nødkaldsknappen i toppen at telefonen. Knappen er ca. 7,5 x 3mm og sidder i niveau med toppen af telefonen, hvilket modvirker at knappen aktiveres ved et uheld, men udførelsen gør også knappen vanskelig at aktiverer for personer med store fingre eller for personer med nedsat motorik. På Doro handleeasy 328 gsm er der 4 kortvalgs taster, som aktiveres ved at trykke på tasten i 3 sek.
Tasterne på Doro 328 gsm er 10,5 x 10,5mm og tallene måler 5,5 mm, hvor tasterne på Doro handleeasy 330 er 14 x 8mm og tallene er 5mm. Den store forskel er afstanden mellem tasterne hvilket er vigtigt hvis motorikken er nedsat. På Doro handle easy 330 er tasterne placeret op af hinanden, hvor der er stor indbyrdes afstand mellem knapperne på Doro handle easy 328. Knapperne er svagt oplyst på Doro handleeasy 328, hvor styrken er lidt kraftigere på Doro handeleasy 330. Doro handele easy 330 har en normal til høj lydstyrke, hvor lydstyrken i Doro handel easy 328 er endnu højere.

Hvad skal jeg vælge?

Doro handleeasy 328 gsm
Dimensioner: 135 x 60 x 16mm
For:
Doro mobiltelefonen har gennemgående det største og mest tydelig display, skriftstørrelse og de største og bedst adskilte taster. Lydstyrken i doro handleeasy 328 gsm er noget højere end der er normalt for mobiltelefoner.

Imod:
Doro handleeasy 328 gsm mobiltelefonen kan udelukkende bruges til at telefonerer i og til at modtage sms (dette er dog ikke en ulempe for personer som ønsker en enkel mobiltelefon til at ringe og modtage opkald)

Doro handleeasy 330 gsm
Dimensioner: 105 x 56 x 16mm

For:
Doro handleeasy 330 gsm mobiltelefonen har flere funktioner som lygte, fm-radio, regnemaskine, alarm, valutaomregner og den kan modtage og sende sms (uden ordbog)

Imod:
Tekststørrelsen på Doro handleeasy 330 gsm er ned til 2,5mm

 

mobiltelefon med store taster og sms

Email Udskriv PDF

Doro handle easy 330 GSM mobiltelefon med store taster. Doro handle easy 330 GSM mobiltelefonen er enkel at bruge og har stor skriftstørrelse i display og store taster. Skriftstørrelsen er op til 11 mm ved indtastning af de først 6 tal i telefonnummeret, hvorefter talstørrelsen er 6 mm for hele telefonnummeret. De store ikoner i displayet gør det enkelt at finde rundt i menuerne. Med Doro handle easy 330 GSM mobiltelefon kan du modtage og sende sms. Tekststørrelsen i displayet på Doro handle easy 330 GSM a. 2,5 mm når der skal læses og skrives sms. Der er ikke T9 ordbog i Doro handel easy 330 GSM. De store tasterne på mobiltelefonen måler 14 x 8 mm og talstørrelsen er 5mm. De store taster er let oplyste, hvilket er en stor hjælp når mobiltelefonen skal bruges når det er mørkt. De store taster på mobiltelefonen er placeret helt op af hinanden og er derfor ikke specielt velegnet hvis motorikken er nedsat. Doro handleeasy 330 GSM har telefonbog med plads til 100 positioner og nummerviser som kan vise de 10 sidste indgående kald. Doro handle easy 330 GSM mobiltelefonen har op til 130 timers virketid og op til 240 minutters taletiden. Doro 330 GSM er velegnet til personer som har brug for en mobiltelefon som har enkle menuer i lidt større skrift og større taster end andre mobiltelefonen. 

Doro handle easy 330

 

Der findes en seniorvenlig mobiltelefon

Email Udskriv PDF

Den rigtige mobiltelefon giver enkel kommunikation og tryghed. Den forkerte mobiltelefon skaber derimod frustration og utryghed, både for den ældre og for de pårørende. Mange moderne mobiltelefoner er udviklet og udstyret med stor opfindsomhed, men ingen mobiltelefon er perfekt til alle. Det er derfor vigtigt at gøre sig klart, hvilke behov en mobiltelefonen skal opfylde.
Er et svækket syn problemet, kan en mobiltelefon store taster og stort display, som kendetegner blandt andet mobiltelefonen emporiaLife, være en løsning. Til trods for tasternes og displayets størrelse fremstår denne, blot 11,2 cm høje mobiltelefon, som en almindelig mobiltelefon, idet den er designet således at tastaturet skydes ud under mobiltelefonen. Mobiltelefonen Big Easy 2 er den sidste nye model i klassen af meget store mobiltelefoner. Med ekstra store, oplyste taster, og ekstra stor skrift i displayet, er denne telefon særdeles velegnet til de meget svagtseende. Der er nem adgang til SMS og indkodning med kortnumre, som mange seniorer efterlyser.
Er hørelsen problemet, er Big Easy 2 mobiltelefon igen et særdeles godt bud, da den er udstyret med en særligt kraftig højttaler med indbygget teleslynge. Big Easy 2 har, som de øvrige omtalte mobiltelefoner, en indbygget nødkaldsfunktion, som gør det muligt hurtigt og enkelt at tilkalde familie eller en nabo til hjælp. Med Big Easy 2 kan dette nødkald suppleres med nødkald via SMS. Af andre smarte finesser kan nævnes muligheden for automatisk svar ved tilringning. Big Easy 2 er, med sine 17,9 cm i højden, formodentlig den hidtil største mobiltelefon, men kan stadig nemt medbringes i en inderlomme eller taske.
Mobiltelefonen Easy5 blev kåret som bedste IT hjælpemiddel i 2007, fordi den kombiner hensynet til hørelsen og synet med hensynet til problemer med hukommelsen. Easy5 mobiltelefon er udstyret med fem store taster, som kan kalde fem indtastede telefonnumre til den nærmeste familie, venner og eksempelvis plejepersonale. Easy5 mobiltelefon er så enkel at betjene at den ofte anvendes som nødkaldstelefon.
Tilgængelig telefoni bør være nøgleordet, når familiens ældste, eller familiemedlemmer med mindre eller større handicap, vælger mobiltelefon. Det handler ikke blot om smart kommunikation med en mobiltelefon, men det handler om brugervenlighed og tryghed som kan opnåe med den rigtige mobiltelefon.

 

Seniorer kan sms'e på emporia LIFE

Email Udskriv PDF

SMS FOR SENIORER PÅ EMPORIA LIFE

Endelig kom en mobiltelefon for seniorer eller svagtseende som gør det attraktivt at tage del i den "meddelsomhed" på 10 milliarder beskeder årligt, som SMS udgør.

- Svagtseende eller senior. Jeg har da ikke mindre behov end andre for at komme ud af røret. Telefonrøret altså, siger pensionist Philip Petersen, Odense, med et glimt i de øjne, som har set meget, men de sidste år knap så godt som før.
- For første gang kan jeg nu sende og modtage SMS'er på. Og det er da ærligt
talt på tide.

Små taster og et lille display har i mange år forhindret mange ældre eller svagtseende i at sende SMS'er, eller at opnå den tryghed, som en mobil til ældre giver.

Med Emporia Life mobil til ældre er det slut med at se en kommunikationsfrekvens på hele 10 milliarder SMS -beskeder årligt gå ens næse endsige øjne forbi. Emporia Life mobil til ældre er udstyret med en skærm på 2,7" - altså cirka syv centimeter – som gør SMS´erne letlæselige og med særdeles tydelige taster, der gør det lettere at skrive beskederne. Endvidere er muligheden for større lydstyrke forbedret væsentligt på emporia LIFE mobil til ældre.

Med Emporia Life til ældre er der tillige slået et væsentligt slag for trygheden, idet en knap på mobiltelefonens bagside udløser afsendelse af en nødkalds - SMS, efterfulgt af telefonisk opkald til fem forvalgte telefonnumre. Familie og venner kan ydermere via SMS redigere direkte i de respektive telefon-numre i emporia LIFE mobiltelefonens telefonbog. Uden at brugeren selv skal involveres i dette.

Seniorer må ofte kæmpe med motorikken, synet, hørelsen, helbredet og – som om det ikke var nok - med mobiltelefonen. Hos Tele Call Danmark, hvis varemærke er "Tilgængelig Telefoni", glæder man sig over at kampen om denne, med en investering på 2000,- er blevet langt mere ligeværdig.

 

EASY5 mobiltelefon, årets it hjælpemiddel

Email Udskriv PDF

EASY5 mobil til ældre kåret som årets IT hjælpemiddel
Med ungt firma og en flot kåring for årets IT hjælpemiddel, har fynsk iværksætter sat ”tilgængelig telefoni” til ældre, svagtseende, bevægelseshæmmede og handicappede på dagsordenen.

Onsdag d. 5. september 2007 blev Årets IT hjælpemiddel Easy5 mobil til ældre kåret på HIT Messen på Hotel Nyborg Strand. Hjælpemiddelinstituttets direktør, Niels Mathiassen, som overrakte prisen, hæftede sig ved at en af forklaringerne på det overvældende flertal af stemmer, som det prisvindende produkt, Easy5 mobil til ældre, høstede, er, at den ”giver ældre mennesker mulighed for at udnytte moderne teknologi”.
Easy5 er en nem mobiltelefon til ældre hvor du kan du ringe til de 5 vigtigste personer med ét tryk. Nødkald 112, -ét langt tryk på den grønne knap Alle kan ringe til dig, uanset hvor du er.

 

Easy5 mobil til ældre - årets IT hjælpemiddel

 


Side 6 ud af 7