Taletidskort startpakke - hvad er en taletidskort startpakke?

Mandag, 11. Juli 2011 00:00 Henrik Bryld
Udskriv
Kan du huske dengang, før der kom taletidskort? Dengang blev alle mobiltelefoner solgt med et abonnement, taletidskort startpakker fandtes slet ikke? Sådan er det ikke ligefrem længere, der er nu edt stort udvalg af de populære startpakker.
En taletidskort startpakke er, så at sige, en mobiltelefon uden abonnements benzin. Med et talekort kan du her og nu benytte din mobiltelefon, selvom du ikke har et mobil abonnement.
Nyt nummer hver gang
En taletidskort startpakke fungerer normalt via et SIM-kort.
Med taletidskort startpakken får du et nyt SIM-kort, der skal indsættes bag i telefonen. Dette SIM-kort kommer med en forudbestemt mængde taletid, du kan benytte. Dette betyder også, at du får et nyt telefonnummer, hver gang du benytter en taletidskort startpakke, da telefonnummeret hænger sammen med SIM-kortet. Ønsker du i stedet at beholde dit nuværende telefonnummer, skal du have fat i en optankningspakke.
Har du en taletidskort startpakke på f.eks. 200kr, kan du tale for 200kr i forhold til teleselskabets takster, der typisk er placeret på omkring en halv krone i minuttet. Når du har talt for de 200kr, virker taletidskort startpakken ikke længere, og du skal derfor have fat på en ny taletidskort startpakke eller en optankningspakke.
Hold styr på dit forbrug
Den helt store fordel ved at benytte taletidskort startpakker er, at du har mulighed for at styre dit forbrug
. Med et mobiltelefonabonnement kan du sagtens bruge langt flere penge, end du egentligt havde budgetteret med, da telefonen også virker efter, at minimumsforbruget er opnået.
Med en taletidskort startpakke virker telefonen simpelthen ikke, når der ikke er mere taletid på den. Man kan naturligvis stadig foretage nødopkald til 1-1-2, men derudover kan du ikke ringe op med den. Ved de fleste teleselskaber er det dog muligt at besvare opkald i op til et år, selvom din taletidskort startpakke er opbrugt, således at mobiltelefonen ikke bliver fuldstændigt ubrugelig.
Vil du holde styr på dit forbrug på en nem og simpel måde, kan taletidskort startpakke meget vel være løsningen. Du ved altid, hvor mange penge du har, og bruger du for mange, får du ikke en kæmpe regning til sidst på måneden.
Der findes taletidskort startpakker til de fleste større teleselskaber.