Senior Mobiltelefon | Mobiltelefoner til ældre

Mobiltelefoner til ældre og handicappede | mobil til ældre

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Vælg også en fastnettelefon

Email Udskriv PDF

Vi er godt klar over, at det at skrive om fastnettelefoner på en side om mobiltelefoner til seniorer muligvis er at ’presse den lidt’. Men vi er nu alligevel sikre i vores sag; en fastnettelefon er en rigtigt god ven i et seniorhjem i dag, hvilket vi gerne argumenterer for herunder!

Med en mobiltelefon er hele verden åben. Du kan snakke med alt og alle overalt, tage billeder, høre musik og sende SMS-beskeder. I mange hjem har mobiltelefonen fuldstændigt erstattet den ellers loyale fastnettelefon. Men sådan behøver det faktisk ikke at være; fastnettelefonen har stadigt sin eksistensberettigelse i de private hjem!

Bedre talekvalitet
Der er flere gode grunde til at have en fastnettelefon stående i hjemmet. En af disse er for eksempel den, at en fastnettelefon altid vil levere en bedre talekvalitet grundet de jordførte kabler nærmere end radiobølger, hvilke en mobiltelefon benytter sig af. Har du i forvejen svært ved at høre personen i den anden ende, er en stationær telefon især en god idé.

Også teleslyngen i en fastnettelefon virker umiddelbart ofte bedre end den i mobiltelefoner.

En fastnettelefon er nemmere at betjene
Derudover er det også et velkendt faktum, som underoverskriften pointerer, at en fastnettelefon altid vil være nemmere at betjene end en mobiltelefon. En fastnettelefon er nemlig dét større, både med hensyn til røret, men endnu vigtigere knapperne, så selv skrøbelige fingre kan betjene bordtelefonen.

At der på mange fastnettelefoner i dag derudover er tiltag som billedknapper til stede, gør det kun endnu nemmere at benytte dem. Søger du en nem telefon med meget høj talekvalitet, er det en fastnettelefon, du skal have fat i, og ikke en mobiltelefon.

Sidst, men ikke mindst, er prisen for en fastnettelefon i meget høj kvalitet en del lavere end tilsvarende for en mobiltelefon. For bare få hundrede kroner kan du få en fastnettelefon, og er du villig til at betale knap tusinde kroner, kan du få en model med de absolut bedste funktioner og flotteste design. Dét er til at overkomme for de fleste modsat en mobiltelefon.

Fastnettelefoner er langt fra døde; de har bare fået en anden rolle i dag.