Senior Mobiltelefon | Mobiltelefoner til ældre

Mobiltelefoner til ældre og handicappede | mobil til ældre

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Nyheder om mobiltelefoner til ældre | Ny mobil til ældre

Du skal have nyt taletidskort eller abonnement til din mobiltelefon - hvad gør du?

Email Udskriv PDF

Du har sikkert fundet ud af, at det kan være svært at vælge et billigt mobilabonnement eller taletidskort. For det første er der mange udbydere af såvel taletidskort som abonnementer som eksempelvis TDC mobil og greentel.

For at gøre det lettere for dig at vælge, om du skal have et abonnement følger her en miniguide til, hvordan du skal vælge mellem abonnement og taletidskort. Guiden tager udgangspunkt i et billigt abonnement og et billigt taletidskort fra TDC mobil. Hvis du er mere til en anden udbyder, kan du fortsat læse med, fordi det også drejer sig om generelle forskelle mellem billige abonnementer og taletidskort.

TDC mobil er et billigt abonnement, hvor du ikke betaler et fast månedligt abonnement. Det eneste du skal betale er oprettelsen, og derefter skal du blot betale for dit forbrug. Minutprisen med et abonnement hos TDC mobil er billigere end et taletidskort, og det gælder sådan set for alle abonnementer. Fordelen ved at have et TDC mobil abonnement opnås derofor, hvis du taler meget i din mobiltelefon. Hvis du ikke taler så meget, og du foretrækker TDC mobil, så kan du med fordel vælge et TDC mobiltid taletidskort. Minutprisen er en anelse højere, men du kan lettere holde dit forbrug nede, så du ikke taler dig fattig i din mobiltelefon. Fordelen med et TDC mobiltids abonnement er derfor, at du bedre kan regulerer dit forbrug, fordi når taletiden er opbrugt skal du tanke taletidskortet op igen.

For at være kort og præcis så afhænger valget mellem taletidskort og abonnement af dit individuelle behov.

 

Hvilke funktioner er nødvendige for en mobiltelefon til ældre?

Email Udskriv PDF

Skal mobiltelefonen være med til at sikre trygheden i hjemmet for ældre, så skal mobilen være enkel og brugervenlig med tryghedsskabende funktioner. Funktioner du finder i Doro mobiltelefoner og i særdeleshed i Doro 334 mobiltelefonen.

For ældre med nedsat fysisk funktionsniveau eller andre lidelser er det vigtigt, at mobiltelefonen har ekstra funktioner. Udover at være en mobiltelefon, hvorfra man kan ringe op og modtage opkald kan det således også være nødvendigt med hurtigvalgstaster og nødkaldsknap. Funktioner der er at finde i alle mobiltelefoner fra Doro.

Samtidig er det nødvendigt, at der er mulighed for at fravælge alle de funktioner, den ældre alligevel ikke benytter sig af eller at alle de funktioner, der ikke er brug for (som sms-funktion og muligheden for at gå på nettet) er sorteret fra af producentet. Alt sammen for at gøre mobiltelefonen så let at bruge som muligt. Da der er forskellige behov, har den Svenske producent Doro udviklet en lang række mobiltelefoner til ældre med funktioner, der er tilpasset forskellige behov. Der er Doro mobiltelefoner til ældre, som har sms-funktion, kamera og mms funktion, og mobiltelefoner, der kun kan bruges til at ringe op og modtage opkald som Doro 334.

Som nævnt ovenfor er det en gennemgående egenskab for Doro mobiltelefoner, at de er enkle og brugervenlige. Det der gør Doro 334 særlig brugervenlig for ældre er, at denne Doro mobiltelefon har:

   1)Fire hurtigvalgstaster med navneliste der gør det let for den ældre at ringe op til forudindstillede numre.

   2)Et-trykstast til nødkald med sms

   3)Højttalertelefon og er T3/M3 klassificeret og dermed kompatibel til høreapparater.

   4)Ingen unødige funktioner som sms, mms og kamera, så mobiltelefonen er som muligt og der er fokuseret på at gøre det let at ringe op og komme i kontakt via nødkald.

Doro 334 er derfor særligt henvendt til ældre, der har behov for at få hjælp i nødsituationer og problemer med at huske telefonnumre.

 

Nye enkle Doro mobiltelefoner

Email Udskriv PDF

Tre nye telefoner fra Doro tager et skridt op i brugervenligehed

I sidste måned proklamerede Doro, at de ville lancere den helt nye Doro 500 serie med forbedrede brugervenlige funktioner over hele linjen. Og jeg skal da lige love for at det tegner godt med de tre nye Doro Mobiltelefoner. Doro 505, Doro 510 og Doro 515.

Doro PhoneEasy 505 og Doro PhoneEasy 510 er allerede kommet på det Danske marked, og Doro PhoneEasy kommer først i det nye år. I det følgende vil jeg fortælle lidt om de nye funktioner på telefonerne.

Doro skriver selv, at Doro mobiltelefoner er enkle at bruge, har tydelig lyd og et letlæseligt display. Den mindste eller billigste (om man vil) af Doros nye mobiltelefoner er Doro 505 eller Doro PhoneEasy 505, som er telefonens fulde navn. Nogen vil måske kalde Doro 505 en skrabet udgave af de to andre modeller i Doro 500 serien, men omvendt vil jeg sige, at det er en god begynder – mobiltelefon til ældre, der ikke er vant til at bruge en mobiltelefon. En ting er i hvert fald helt sikkert Doro 505 lever op til betgnelsen enkel at bruge, tydelig lyd og letlæseligt display. Af brugervenlige funktioner kan blandt andet nævnes: letlæselige taster, et farvedisplay på 27mm (h) x (37) mm i bredden med stor displaytekst. Det gør det utorligt let at at navigere rundt i menuen på Doro 505. Det er endvidere værde at bemærke, at Doro 505 er egnet til personer med nedsat hørelse. Herfra kan vi i hvertfald varmt anbefale Doro 505.

Den midterste i rækken I Doros nye 500 serie er Doro PhoneEasy 510. For nemhedens skyld kalder jeg den Doro 510 – Det ændrer dog ikke ved at denne Doro mobiltelefon til fulde lever op til at bære navne PhoneEasy. Som med Doro 505 er Doro 510 enkel og utrolig nem at bruge. Da Doro 510 koster lidt mere, er der selvfølgelig en del forbedrede funktioner i forhold til Doro 505. Doro 510 har blandt andet en større skærm på 31mm (h) X 39 mm (b). Derudover har Doro 510 hurtigvalgstaster til sms og forudsigende tekst, der gør det lettere at skrive sms-beskeder. Hvis der er behov for at købe en mobiltelefon med større skærm og forbedrede sms-funktioner, så skal man helt klart vælge en Doro 510. Hvis man derimod ikke har behov for de forbedrede sms funktioner, så er Doro 505 et rigtig godt valg for den der har behov for en telefon med god lyd og skærm, men måske ikke går så meget op i at skrive sms-beskeder.

Når Doro PhoneEasy 515 kommer først i det nye år, så er der virkelig noget at glæde sig til. Doro 515 har indbygget kamera og muligheden for at sende mms er også tilgængelig i Doro 515. Og som de andre Doro mobiltelefoner, har det enkle og brugervenlige også fået endnu en tand op i Doro 515. Når Doro 515 er kommet på markedet i Danmark, så vender vi tilbage.

 

Panasonic G2511 – moderne trådløs telefon – til ældre der ikke vil nøjes

Email Udskriv PDF

Panasonic 2511

Jeg ved godt, at jeg i tidernes morgen har dedikeret denne blog til at omhandle mobiltelefoner specielt egnet til ældre, men de følgende indlæg bliver jeg nødt til at dedikere til trådløse telefoner, fordi der sker så meget inden for trådløse telefoner, der også kan bruges af ældre.

Brugervenlighed og enkelthed er i dag tænkt så meget ind i designet af moderne trådløse telefoner, at moderne trådløse telefoner også kan bruges af ældre, der ikke vil nøjes med trådløse telefoner specielt udviklede til ældre. Derfor vil jeg dedikere de næste blogindlæg til trådløse telefoner. Jeg håber at mine læsere bærer over med mig. Jeg starter min strøm af indlæg om trådløse telefoner med en moderne og billig trådløs telefon fra Panasoninc.

Panasonic 2511 er som navnet fortæller en nem og praktisk trådløs telefon. Den har alle de nødvendige funktioner, der gør en telefon enkel og brugervenlig for ældre. Panasonic 2511 har således en 1,4 tommers LCD skærm med baggrundslys og et oplyst tastatur – Smart og funktionelt, hvis det halter med synet. Det kan siges, at der virkeligt er kræset for brugervenligheden med denne trådløse telefon fra Panasonic frem for at give den alt for meget unødvendigt lir. Derfor kan Panasonic 2511 også fås meget billigt hos Tele Call.

Som nævnt kommer der hele tiden nye modeller af trådløse telefoner, så følg med her på siden eller kontakt Tele Call for råd og vejledning om trådløs telefoni.

 

Enkel og brugervenlig Smartphone bliver den første Smartphone med Grønlandsk menu

Email Udskriv PDF

Ældrevenlig Huawei Sonic Smartphone med Grønlandsk menu

 

Måske er en side om enkle senior mobiltelefoner til ældre ikke det rette sted at sprede nyheden om verdens første smartphone på grønlandsk. Da det drejer sig om en Huawei Sonic Smartphone er senior-mobiltelefon.dk dog alligevel det rette sted – for det første er Huawei Sonic en yderst ældrevenlig Smartphone og for det andet er der også ældre grønlændere i Danmark, der kunne tænkes at have brug for en ældrevenlig smartphone på Grønlandsk.

Huawei Sonic er opdateret med Android 2.3 ”Gingerbread”, så brugervenligheden er i top
Med Huawei Sonic er man sikret en billig smartphone med den nyeste teknologi, der samtidig giver brugeren den mest enkle og brugervenlige smartphone. Med Android 2.3 ”Gingerbread” giver Huawei Sonic følgende enkle og brugervenlige Smartphone funktioner:

  • Når Androidtastaturet dukker op på touch skærmen er det med rektangulære taster, så tal og bogstaver bliver lettere at se på tastaturet
  • Der er større mellemrum mellem tasterne, der gør det lettere at skelne mellem tasterne og ikke mindst ramme de rigtige taster, når der skal ringes op, skrives sms og sendes e – mail.

Derudover har den Kinesiske producent Huawei gjort meget ud af, at Huawei Sonic Smartphone er enkel og funktionel i sit design. Det betyder, at følgende ældrevenlige funktioner følger med denne smartphone:

  • En Turn By Turn navigation, der gør det nemt at navigere mellem de forskellige fun funktionerne
  • Der er mulighed for at få adgang til Internettet via trådløst hotspot, så brugen af Internettet via en Smartphone kan ikke være nemmere.

Smartphones er altså mobiltelefoner, der også kan bruges af ældre – især når man som med Huawei Sonic har tænkt enkelthed ind i designet. Og så gør det heller ikke noget, at man også kan præsentere det som en verdensnyhed – at Huawei Sonic bliver den første smartphone på Grønlandsk.

 


Side 2 ud af 7