Senior Mobiltelefon | Mobiltelefoner til ældre

Mobiltelefoner til ældre og handicappede | mobil til ældre

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Nyheder om mobiltelefoner til ældre | Ny mobil til ældre

Smartphone telefon til handicappede ClickToPhone – telefonhjælpemiddel til android SmartPhones.

Email Udskriv PDF

ClickToPhone med HTC Wildfire S

Hvis du søger en handicaptelefon, der giver svært handicappede mulighed for at bruge SmartPhone teknologien, behøver du ikke at vente længere. Det lille fynske firma Telecall Danmark, der har specialiceret sig i telefonhjælpemidler til handicappede, lancerer netop nu et telefonhjælpemiddel til Android Smartphones.

Telefonhjælpemiddel ClicktoPhone nemt at montere og klar til brug

Det nye telefonhjælpemiddel har producenten valgt at kalde ClickToPhone, og navnet stemmer godt overens med, hvad telefonhjælpemidlet kan, og hvor let det kan blive at bruge en handicaptelefon.

ClickToPhone er en boks med indbygget Bluetooth-teknologi, der via denne teknologi kan sammenkoble en SmartPhone med en fjernbetjenning efter eget valg. Det betyder, at handicappede, med dette hjælpemiddel til SmartPhone telefoner, kan få adgang til menuen i en smartphone ved blot at trykke på en knap. Alt efter funktionsniveau kan den handicappede nemlig vælge mellem alt fra en 0/1 kontakt til en pusteknap. Hjælpemidlet ClickToPone til Smartphone – telefon er let at bruge. Selve smartphone telefonen kan let monteres på en kørestol med de beslag, der følger med, når man bestiller produktet hos Tele Call Danmark.

Når telefonen er monteret på kørestolen og ClickToPhone er sat til, så kan det ikke være nemmere at bruge en android Smartphone. Med den indbyggede bluetooth-teknologi og frit udsyn til telefonens skærm monteret på kørestolen er det let at navigere i en smartphones menuer.

Tester stadig

Producenten er i gang med at teste forskellige typer android telefoner, og anbefaler i øjeblikket HTC Wildfire S. Du kan læse mere om ClickToPhone, og hvordan du kan bestille dette nye telefonhjælpemiddel til handicappede på telecall.dk.

 

Jabra Freeway Bluetooth speakerphone med stemmestyring

Email Udskriv PDF

Jabra Freeway stemmestyret Bluetooth speakerphone

Det danskejede firma Jabra er efterhånden kendt i hele verden som en af de bedste producenter indenfor bluetooth produkter til mobiltelefoner. For nyligt har Jabra smidt endnu et smart produkt på markedet ved navn Jabra Freeway!

Netop Jabra Freeway er en bluetooth speakerphone, hvilken placeres i eksempelvis din bil. Hver gang du går ind i bilen, tænder Jabra Freeway af sig selv, hvorefter du kan høre musik og samtaler igennem det trådløse Jabra Freeway anlæg. Samtalerne bliver stadigt til ved hjælp af din mobiltelefon, blot med Jabra Freeway som mikrofon, højtaler og guidance.

Stemmestyring på Jabra Freeway

Du kan tilmed styre, hvorvidt du vil tage et opkald, og når du vil ”ligge røret på” ved hjælp af stemmekommandoer. Fortæl Jabra Freeway med et ”Yes”, hvis du vil tage telefonen, eller sig navnet på en person efterfulgt af ”Call”, hvorefter Jabra Freeway ringer op til personen. Det er ikke alene smart og nemt – man vænner sig til det og kan slet ikke forestille sig, hvordan man dog nogensinde kunne leve uden!

En bluetooth speakerphone som Jabra Freeway kan dog også placeres andre steder end nødvendigvis bilen. Som bevægelseshandicappet kan det være svært at holde en telefon op til øret hele tiden, hvorfor Jabra Freeway med fordel kan installeres i det værelse, hvor personen oftest opholder sig. Når den handicappede modtager et opkald virker Jabra Freeway bluetooth speakerphone på samme måde som ved bilen, hvorved man kan snakke håndfrit og nemt.

Desuden er det også en fordel i forhold til opladning, at man har Jabra Freeway på et værelse i stedet for en bil, da man her har mulighed for hele tiden at have Jabra-produktet til opladning.

Handicapvenligt bluetooth speakerphone

I det hele taget er Jabra Freeway en yderst handicapvenlig telefonløsning, da den handicappede blot skal have sin mobiltelefon på sig i det rum, hvor Jabra Freeway er installeret. Ved hjælp af automatisk forbindelse, kraftige højtalere, en god mikrofon og simple stemmestyringskommandoer er det en leg at betjene anlægget – selv, hvis man ikke kan bevæge sig frit rundt omkring!

 

Jabra Stone 2 | Stemmestyret Headset | Bluetooth headset

Email Udskriv PDF

Jabra Stone 3 bluetooth headset

Jabra Stone 2 er et bluetooth headset. Pointen med et bluetooth headset er, at man kan snakke i telefon overalt uden at holde telefonen op til øret hele tiden.
Derved har man eksempelvis mulighed for at snakke i telefon, mens man kører i bil, er handicappet, handler ind eller bare sidder og ser lidt fjernsyn uden at få kramper i armen.

Et bluetooth headset som Jabra Stone 2 forbinder automatisk til mobiltelefonen, når denne er i nærheden – eneste krav er faktisk, at mobiltelefonen understøtter bluetooth, hvilket næsten alle moderne mobiltelefoner gør.

Godt strømforbrug for Jabra Stone 2 bluetooth headset

Jabra Stone 2 er et af de bedre bluetooth headsets grundet den høje talekvalitet og det udemærkede strømforbrug. Jabra Stone 2 er desuden et af de få bluetooth headsets, der har en levetid på over allerede imponerende 10 timer, og dette er vel at mærke 10 timers taletid – taler du ikke, men har du bare behagelige Jabra Stone 2 sat på øret, bruges der tæt på intet batteri!
På trods af alle fordelene er Jabra Stone 2 et relativt billigt bluetooth headset, der kan erhverves til priser på en smule over tusinde kroner. Taget i betragtning, at dette er en engangsudgift, og at apparatet bruger meget lidt – tæt på ingen - strøm, kan det hurtigt vise sig at være en rigtigt god investering med et sådant bluetooth headset.

Handicapvenligt bluetooth headset

Det er dog ikke kun travle mennesker i biler, der kan få gavn af et bluetooth headset i stil med Jabra Stone 2. Også handicappede, og her tænker vi især på bevægelseshandicappede, kan få stor gavn af apparatet. Har den handicappede først fået placeret bluetooth headsettet på øret, hvor det som nævnt nemt kan sidde en hel dag uden at irritere, er det super nemt at tage telefonen og snakke herfra.
I stedet for at man som bevægelseshandicappet ikke kan betjene en normal mobiltelefon, kan man med Jabra Stone 2 bluetooth headset alligevel snakke frit med venner, familie og pædagoger ved hjælp stemmekommandoer og de to indbyggede mikrofoner i det smukke bluetooth headset.
Bluetooth headsets som Jabra Stone 2 har mange fordele. Vi har ikke andet end skrabet overfladen her – resten af dem kan I læse en anden god dag!

 

Jablocom GDP-04A GSM bordtelefon | Bordtelefon med simkort

Email Udskriv PDF

Jablocom GPD 04A GSM Bordtelefon

Forestil dig en telefon, der tager alt det bedste fra mobiltelefonerne og bordtelefonerne og kombinerer det i ét, samlet produkt? Netop sådan et produkt er Jablacom GDP-04A GSM bordtelefon!

Jablacom GDP-04A er en såkaldt GSM bordtelefon, hvilket betyder, at du kan (og bør) indsætte et SIM-kort kendt fra mobiltelefoner i bordtelefonen. Dette lader dig operere din GSM bordtelefon delvist som en almindelig, stationær telefon og delvist som en mobiltelefon. Den har, kort sagt, taget det bedste fra begge verdener.

Mobiltelefonernes verden

Af fordele fra mobiltelefonernes verden i en GSM bordtelefon som Jablacom GDP-04A kan blandt andet nævnes, at du kan sende SMS’er. Dette sker ved hjælp af et fuldt tastatur placeret under skærmen på telefonen, hvor du kan se de SMS’er, du har modtaget, og de SMS’er, du er i gang med at skrive. Med en GSM bordtelefon kan du naturligvis både sende SMS’er til andre GSM bordtelefoner og almindelige mobiltelefoner.

Ved hjælp af SIM-kortet kan du, såfremt din GSM bordtelefon understøtter det gå på internettet ved hjælp af 2G eller3G netværket – og hvis ikke telefonen gør dette, kan du i de fleste tilfælde tilkoble telefonen til internettet med et almindeligt LAN-stik. Med SIM-kortet i den stationære telefon åbner du med ét slag en masse nye døre!

Bordtelefonernes verden

Med en GSM bordtelefon som Jablacom GDP-04A får du en telefon med suveræn talekvalitet. Som med normale bordtelefoner kan du altid klart og tydeligt høre personen, du snakker med. Derudover er der plads til at placere et stort hukommelseskort i en GSM bordtelefon, da denne trods alt ikke skal medbringes overalt i stil med en mobiltelefon, hvorfor du eksempelvis kan opbevare 500 navne og 1000 numre i GSM bordtelefonen Jablacom GDP-04A.

Med denne GSM bordtelefon har du desuden mulighed for at vælge imellem at bruge et almindeligt telefonstik eller det mobile netværk, du får højtaler til håndfri samtaler og de bedste GSM bordtelefoner kan tilmed sende fax ved hjælp af et internetstik. I det hele taget er en kombineret mobiltelefon og bordtelefon i form af en GSM bordtelefon et rigtigt godt køb med mange fordele!

 

Doro 610, den nye doro mobil til hørehæmmede

Email Udskriv PDF

 

doro 610 klaptelefon

Doro 610 er navnet på afløseren til Doro 410. Doro 410 er kendt som den måske bedste mobiltelefon til hørehæmmede nogensinde, hvorfor det selvsagt er noget af en opgave, som Doro 610 skal til at løse. Men vi tror nu alligevel her på Senior-mobiltelefon, at Doro PhoneEasy 610 har en god chance for at slå sin forgænger med flere længder. Her forklarer vi tilmed hvorfor:

Forbedret teleslynge
Teleslyngen i den originale Doro 410 var blandt andet det, der gjorde dén Doro mobil så ekstremt velegnet til de med hæmmet hørelse. Det er også her tilnavnet som den bedste mobiltelefon for hørehæmmede kommer fra.
Dette princip bygger Doro 610 videre på med en opdateret og endnu bedre teleslynge. Stort set alle høreapparater er understøttet af teleslyngen på denne Doro mobil, hvorfor man for al fremtid kan forvente klare og tydelige opkald, når man ringer eller blive ringet op ved hjælp af Doro 610.

Smart klaptelefon design
Heldigvis har Doro valgt at beholde formen fra den sidste Doro mobil med tilnavnet 410. Doro 610 er som sin forgænger en klaptelefon, hvilket medfører en del fordele. Først og fremmest kan man tage et indgående opkald ved bare at klappe telefonen op. Man kan også afslutte et opkald ved at klappe telefonen i.
Det elegante design på Doro mobilen gør, at man ikke behøver at rode med hverken den ene, den anden eller den tredje knap for nemt og bekvemt at snakke med hvermand. Det er sådanne tiltag, der er med til at gøre hverdagen lettere, og også sådanne tiltag som Doro mobilen Doro 610 er fyldt med.

En rigtig senior mobiltelefon
Vi ville ikke skrive om Doro 610 her på Senior-mobiltelefon, hvis ikke der var en rigtigt god grund til det. Doro 610 kommer med alle de ting, en rigtig senior mobiltelefon i dag skal have:

  • Tydelige tastetoner, der kan slås til og fra
  • Et klart kontrastdisplay med letlæselig skrift
  • Hurtigknapper
  • Udgående lydstyrke på hele 85 dB
  • Klart adskilte gummiknapper
  • -Og meget, meget mere

Alt i alt er Doro 610 en sublim senior Doro mobil, og vi kan på det kraftigste anbefale den her på siden.

 


Side 3 ud af 7