Senior Mobiltelefon | Mobiltelefoner til ældre

Mobiltelefoner til ældre og handicappede | mobil til ældre

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Nyheder om mobiltelefoner til ældre | Ny mobil til ældre

Easy5+ Mobiltelefon til ældre letter kommunikationen

Email Udskriv PDF

Easy5+ mobiltelefon til ældreVores behov for telefoni ændrer sig efterhånden som vi bliver ældre. Teknologien for mobiltelefoner ændrer sig hurtigere end nogensinde før. Mobiltelefoner til ældre er designet specielt med ældres behov for enkelthed og anvendelighed for øje. I denne artikel ser vi nærmere på den prisvindende Easy5+ mobiltelefon til ældre.
En mobiltelefon til ældre skal gøre det let for den ældre, at anvende moderne teknologi. Og det er lige præcis det, Easy 5 + mobiltelefonen gør. Easy5+ er resultatet af en fynsk iværksætters vision. En vision som er blevet til en særlig mobiltelefon til ældre, som er udstyret med store, tydelige knapper og høj lydstyrke. For at gøre mobiltelefonen så simpel som mulig er alle overflødige funktioner fjernet. Numrene vises foran på en lille skærm, i forbindelse med indkommende opkald.
Mobiltelefonen er samtidig designet, så det er muligt at ringe til de fem vigtigste personer med ét tryk. Venner og familie kan også ringe til mobiltelefonen, mens  mobiltelefonens design gør det let for den ældre at foretage nødopkald.
Med en Easy5+ mobiltelefon følger også tilbehør, som øger fleksibiliteten for den ældre. En bærestrop sørger eksempelvis for, at du altid kan have mobiltelefonen på dig, uanset om du er ude eller hjemme.
Kort sagt forenkles teknologien til et niveau, hvor ældre også kan udnytte det fulde potentiale i en mobiltelefon beregnet til ældre.
Prisvindende mobiltelefon til ældre
I september 2007 vandt Easy5 mobiltelefonen til ældre sin første pris. Mobiltelefonen blev tildelt prisen som ’Årets IT hjælpemiddel’ på HIT-messen. Easy5+ mobiltelefonen er endda en forbedret udgave ar Easy5.
Messen blev afholdt på Hotel Nyborg Strand og afholdes af hjælpemiddelinstituttet og har til formål er at gøre status over de nyeste teknologiske hjælpemidler. Samtidig koordineres den store samlede indsats og fælles forståelse for anvendelse af it-hjælpemidler i Danmark.
Den ældrevenlige mobiltelefon vandt prisen med et overvældende flertal af stemmer. hjælpemiddelinstituttets direktør, Niels Mathiassen, skal den store begejstring tilskrives, at mobiltelefonen har gjort moderne teknologi lettilgængelig for ældre.

 

Mobiltelefon med teleslynge

Email Udskriv PDF

Alt er ekstra, i den nye Big Easy 2 mobiltelefon med teleslynge - også sikkerheden i form af nødkald.
Mobiltelefonen har scoret højt i tyske test.

Ekstra store oplyste taster, ekstra stor afstand mellem de store taster, ekstra stor skrift i et ekstra stort display og ekstra høj lydstyrke og som noget helt ekstra er det en mobiltelefon med teleslynge. Big Easy 2 mobiltelefon med teleslynge er vitterlig en ekstra-tilgængelig mobiltelefon til ældre. Big Easy 2 er udviklet til mennesker med svækket syn, nedsat hørelse og nedsat motorik. Og naturligvis vejer denne mobiltelefon til ældre ekstra flere gram, end mobiltelefonerne almindeligvis gør. Men Big Easy 2 mobiltelefonen er vejet og fundet fortrinlig, med en tryghed og sikkerhed i betjeningen, som langt overgår de få ekstra gram. Det er muligt at opfange lyden via telespolen fordi dette er den første mobiltelefon med teleslynge.

Pris sætter den 83-årige cand. mag i engelsk og gymnastik, Harriet Jahn, Horsens, også på Big Easy 2. – Det har moret mig meget at tyskerne gav den nye mobiltelefon kælenavnet Katharina das Grosse, siger Harriet med et stort smil. Hun har, qua sin sans for sprog, ikke haft problemer med den tyske menu som der var i den første version af mobiltelefonen, og har således kendt til Big Easy 2 i knapt et halvt år. – Jeg har haft stor glæde af denne telefon. Ikke mindst i situationer hvor jeg eksempelvis er kommet for sent til bussen, eller hvor et lidt for stort indkøb har gjort en taxa hjem nødvendig. BIG EASY 2 lmobiltelefon med teleslynge leveres nu med dansk menu og brugsanvisning.

Trygheden er helt i top
Trygheden er helt afgørende for Harriet. – Hvad skal jeg med en mobiltelefon, der udmærker sig ved at være lyserød på den trendy facon, hvis jeg ikke kan være sikker på at ramme det rigtige tal, siger hun, der i øvrigt ikke er bag af dansen, når det handler om moderne teknologier. Faktisk har hun to ”yngre” elever på henholdsvis 75 og 78, som hun underviser i brugen af computer. Trods et stærkt svækket syn.

- Big Easy 2 mobiltelefon med teleslynge er uovertruffen! Ikke nok med at tallene er store og lysende. De er også rammet ind med en fin kant, og tager på den måde hensyn til både mit syn og min motorik, siger Harriet. Hun har heldigvis ikke haft brug for nødkald funktionen, men oplever stor tryghed ved de muligheder mobiltelefonen rummer. Eksempelvis kan tre sekunders tryk udløse automatisk nødkald SMS til venner og familie. Når disse udvalgte herefter ringer tilbage efter at have modtaget nødkaldet, går samtalen direkte igennem, i håndfri mode, således at den der kalder op straks kan høre afsenderen af nødkaldet. Samtidig sikrer en højtaler med kraftig lydstyrke, at afsenderen af nødkaldet kan samtale, selvom mobiltelefonen ikke kan nås.

Big Easy 2 er ydermere optimeret til brug sammen med høreapparat, mobiltelefonen har indbygget teleslynge og en kraftig vibratorfunktion, tre direkte kortnumre og ni kortvalgsnumre. Mobiltelefonen måler 179 x 68 x 23 mm og de enkelte taster måler 11 x 15 mm.

 

enkel mobil til ældre

Email Udskriv PDF

emporia TALK premium mobil til ældreEmporia Telecom har udviklet mobiltelefoner til den ældre generation hvor alle unødige funktioner er fjernet, det vil sige at det er en mobil til ældre som er nem at tale i og det er nemt at foretage sms fra mobilen. Emporia TALK premium mobil til ældre har også andre funktioner som ældre kan have glæde af:
Emporia TALK premium mobil til ældre har vækkeursfunktion,den har husk fødselsdagsfunktionog mobiltelefonen har lommeregner.
Og så er der også en lommelygte i mobiltelefonen, så man kan finde hjem, eller sidde og læse avisen, hvis det er mørkt.
På emporia TALK premium mobil til ældre er der fem hurtigkaldsnumre, fra nummer et til nummer fem. De ældre har måske lidt svært ved at huske hvem det lige var der var på nummer to, for at hjælpe med det, har emporiaTALKpremium en husk-nummerplade i bunden, så man kan skrive hvem der er nummer 1,2,3,4 og 5.
Der er også plads til at skrive sit eget nummer. Der er mange der har svært ved at huske sit mobiltelefonnummer, fordi man typisk ikke ringer til sig selv.
Da Emporia Telecom startede udviklingen, involverede Emporia Telecom 100 ældre mennesker og spurgte dem hvad de kunne tænke sig der skulle være i en mobil til ældre.
Emporia Telecom spurgte blandt andet de ældre om:
Hvilke funktioner skal der være i en mobil til ældre?
Hvor stor skal en mobil til ældre være?
Hvor stor skal teksten i displayet på en mobil til ældre være?
Hvilken baggrundsbelysning skal en mobil til ældre have?
Disse informationer ligger til baggrund for emporias mobiltelefoner
En smart funktion som emporiaTALKpremium har, er at den kan fjernstyres. Der kan sendes en sms fra en anden mobiltelefon til emporiaTALKpremium mobiltelefonen, med navn og telefonnummer til kontaktpersonen. Når emporia TALK premium mobil til ældre modtager beskeden kommer der en lyd og emporia TALK premium mobiltelefonen skriver ”hent nummer til telefonbogen” i displayet. Når der trykkes ”OK” er kontaktpersonen automatisk gemt i telefonbogen på emporia TALK premium mobil til ældre. Når du så skal finde kontaktpersonen trykker du på pil ned, og displayet viser kontaktpersonerne i alfabetisk rækkefølge. Tryk pil ned indtil den ønskede kontaktperson vises i displayet. Under navnet vises telefonnummeret.
Den grundlæggende funktion i emporiaTALKpremium mobiltelefonen er selvfølgelig at mobiltelefonen skal være god at tale i og det skal være nemt at ringe op og modtage opkald fra familie og venner.
Et  ønske fra de ældre er at mobiltelefonen også skal kunne sende og modtage sms.
Flere pensionistforeninger, pensionistklubber og ældresagen tilbyder allerede sms kurser.
For at lave en sms besked, skal knappen på siden af mobiltelefonen skubbes mod sms. EmporiaTALKpremium viser ”ny besked” og efter tryk på ”ok” kan du skrive din besked.
Et lidt overraskende ønske fra de ældre er et vækkeur. Vækkeuret bliver brugt meget af de ældre til blandt andet at huske at tage sin medicin og huske aftaler. Mange ældre bruger vækkeurs funktionen flere gange dagligt.
Ved aktivering af vækkeuret som sker på en stor knap på  siden af mobiltelefonen, vises nuværende tid og alarmtidspunktet kan indstilles. Indtast timer og tryk ”OK”, indtast minutter og tryk ”OK” og vækkeuret er sat.
De vigtigste funktioner på emporiaTALKpremium mobiltelefonen kan aktiveres på knapperne på siden af mobiltelefonen.
Der en knap for én funktion, for at gøre betjeningen af emporia TALK premium mobiltelefonen så nem som muligt. På emporiaTALKpremium er der ingen besværlige menuer for at bruge mobiltelefonen.
På siden af emporia TALK premium mobiltelefonen er også en tastaturlås som kan skubbes op, og tasteturet er låst, og displayet viser et billede af en nøgle og Autotastlås.
For at låse op igen, skubbes knappen ned.
Hele filisofien bag Emporia Telecom 's udvikling af mobiltelefonen er: én knap til en funktion, -nemt og enkelt

 

 

emporia TIME, ny eksklusiv mobiltelefon til ældre

Email Udskriv PDF

Emporia TIME er en eksklusiv mobiltelefon til ældre
Mobiltelefonen emporia TIME er en lækker mobiltelefon til ældre udført i eksklusivt aluminium som er ridsefri. Emporia TIME er topmodellen af emporias tre nye mobiltelefoner som også omfatter emporia TALK og emporia TALK premium. Det kraftige materiale som emporia TIME er udført i gør at du virkelig føler at her er en mobiltelefon ud over det sædvanlige. Den kraftige klap foran mobiltelefonens store knapper, åbnes let ved at tage fat om klappen øverst med to fingre og vippe den ned. Klappen beskytter mobiltelefonens store knapper effektivt og giver emporiaTIME mobiltelefonen et meget roligt look når den er lukket. De store tal på emporiaTIME ´s store knapper, oplyses af et orange lys, så de fremstår meget tydeligt når mobiltelefonen aktiveres.
EmporiaTIME mobiltelefon til ældre er meget enkel at bruge og har indbygget fødselskalender så du aldrig mere glemmer fødselsdage. Emporia TIME mobiltelefonne har også indbygget vækkeur som nemt aktiveres via en stor knap på siden af mobiltelefonen.
I bunden af emporia TIME mobiltelefonen til ældre, er der tre lamper som direkte indikerer emporia TIME mobiltelefonens tilstand:
Den første lampe som har et symbol af et batteri, lyser når emporia TIME mobiltelefonen skal lades op.
Anden lampe har et symbol af en båndoptager og lyser når der er besked på telefonsvareren
Tredje lampe lyser når der har været ubesvarede opkald.
Emporia TIME mobiltelefonen’s øvrige funktioner er som emporia TALK op emporiaTALK premium
Den intuitive opbygning og gedine udførsel gør emporia TIME mobiltelefonen velegnet for ældre som ønsker en enkel mobiltelefon som er gedin og lækker i aluminium udførsel.

enporia TIME, -eksklusiv mobiltelefon til ældre

 

Mobil anbefaler emporia TALK premium mobiltelefon til ældre

Email Udskriv PDF

Mobil anbefaler emporia TALK premium mobiltelefon til ældre
Magasinet mobil som tester og omtaler de nye mobiltelefoner på markedet, har nu også testet mobiltelefoner til ældre, og mobil anbefaler emporia TALK premium mobiltelefon for ældre.
Mobil har med sin anbefaling af emporia TALK premium mobiltelefonen lagt særligt vægt på at mobiltelefonen har en god lyd og er brugervenlig. Emporia Telecom selv mener netop også at emporia Talk premium er en mobil til ældre som er så nem at benytte at du ikke behøver at læse brugsanvisningen først. Den danske brugsanvisning til denne mobil til ældre, følger dog alligevel med i salgspakken.
Mobil har i sin anbefaling også lagt vægt på at mobiltelefonen har et godt format. Målene på mobilen er 121 x 57 x 15 mm.
En Mobil til ældre skal ikke være for lille og så skal en mobiltelefon til ældre have store taster, og tydeligt display med stor skrift. Det er netop kvaliteter som emporiaTALKpremium har. De store knapper på emporiaTALKpremium mobiltelefonen har stor skrift og er oplyste, så de er ekstra nemme at se. Mobiltelefonens højttaler er også optimeret til at du kan bruge emporiatalkpremium mobiltelefonen sammen med et høreapparat.

mobil anbefaler emporia TALK premium mobiltelefon til ældre

 


Side 5 ud af 7