Senior Mobiltelefon | Mobiltelefoner til ældre

Mobiltelefoner til ældre og handicappede | mobil til ældre

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Nye enkle Doro mobiltelefoner

Email Udskriv PDF

Tre nye telefoner fra Doro tager et skridt op i brugervenligehed

I sidste måned proklamerede Doro, at de ville lancere den helt nye Doro 500 serie med forbedrede brugervenlige funktioner over hele linjen. Og jeg skal da lige love for at det tegner godt med de tre nye Doro Mobiltelefoner. Doro 505, Doro 510 og Doro 515.

Doro PhoneEasy 505 og Doro PhoneEasy 510 er allerede kommet på det Danske marked, og Doro PhoneEasy kommer først i det nye år. I det følgende vil jeg fortælle lidt om de nye funktioner på telefonerne.

Doro skriver selv, at Doro mobiltelefoner er enkle at bruge, har tydelig lyd og et letlæseligt display. Den mindste eller billigste (om man vil) af Doros nye mobiltelefoner er Doro 505 eller Doro PhoneEasy 505, som er telefonens fulde navn. Nogen vil måske kalde Doro 505 en skrabet udgave af de to andre modeller i Doro 500 serien, men omvendt vil jeg sige, at det er en god begynder – mobiltelefon til ældre, der ikke er vant til at bruge en mobiltelefon. En ting er i hvert fald helt sikkert Doro 505 lever op til betgnelsen enkel at bruge, tydelig lyd og letlæseligt display. Af brugervenlige funktioner kan blandt andet nævnes: letlæselige taster, et farvedisplay på 27mm (h) x (37) mm i bredden med stor displaytekst. Det gør det utorligt let at at navigere rundt i menuen på Doro 505. Det er endvidere værde at bemærke, at Doro 505 er egnet til personer med nedsat hørelse. Herfra kan vi i hvertfald varmt anbefale Doro 505.

Den midterste i rækken I Doros nye 500 serie er Doro PhoneEasy 510. For nemhedens skyld kalder jeg den Doro 510 – Det ændrer dog ikke ved at denne Doro mobiltelefon til fulde lever op til at bære navne PhoneEasy. Som med Doro 505 er Doro 510 enkel og utrolig nem at bruge. Da Doro 510 koster lidt mere, er der selvfølgelig en del forbedrede funktioner i forhold til Doro 505. Doro 510 har blandt andet en større skærm på 31mm (h) X 39 mm (b). Derudover har Doro 510 hurtigvalgstaster til sms og forudsigende tekst, der gør det lettere at skrive sms-beskeder. Hvis der er behov for at købe en mobiltelefon med større skærm og forbedrede sms-funktioner, så skal man helt klart vælge en Doro 510. Hvis man derimod ikke har behov for de forbedrede sms funktioner, så er Doro 505 et rigtig godt valg for den der har behov for en telefon med god lyd og skærm, men måske ikke går så meget op i at skrive sms-beskeder.

Når Doro PhoneEasy 515 kommer først i det nye år, så er der virkelig noget at glæde sig til. Doro 515 har indbygget kamera og muligheden for at sende mms er også tilgængelig i Doro 515. Og som de andre Doro mobiltelefoner, har det enkle og brugervenlige også fået endnu en tand op i Doro 515. Når Doro 515 er kommet på markedet i Danmark, så vender vi tilbage.