Senior Mobiltelefon | Mobiltelefoner til ældre

Mobiltelefoner til ældre og handicappede | mobil til ældre

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Øget tryghed i hjemmet med Doro 334 IUP

Email Udskriv PDF

Den svenske telefonproducent Doro har specialiceret sig i at producere enkle fastnettelefoner og mobiltelefoner til ældre og andre personer, der på grund af hørernedsættelser eller nedsat syn stiller særlige krav til deres telefoner. Derfor er Doro mobiltelefoner og Doro fastnettelefoner kendetegnet ved at være enkle at bruge og ved at være forsynet med tryghedsskabende funktioner, som med Doro 334, jeg skrev om i sidste uge. Det gælder dog i særdeleshed mobiltelefonen Doro HandlPlus 334gsm IUP, der har nøjagtig de samme funktioner som Doro HandlePlus 334gsm. Den store forskel på de to mobiltelefoner fra Doro er dog, at Doro 334 IUP har en funktion, der skruer endnu en tand op for trygheden.

Doro HandlePlus 334gsm IUP har således et indbygget nødkald, der kan indstilles til at aktivere automatisk ved faldulykker eller hvis den ældre bliver bevidstløs. Det automatiske nødkald på Doro 334 IUP fungerer ved, at man indstiller mobiltelefonen til at ringe op til et forudindstillet nummer, når telefonen kommer ud af en forudbestemt position. Doro 334 IUP er samtidig fleksibel i forhold til brugeren, idet alarmen kan indstilles til at aktivere efter, hvordan brugeren normalvis bærer mobiltelefonen.

Hvis mobiltelefonen for eksempel bæres i vandret position, så kan Doro 334 IUP indstilles til at blive aktiveret, hvis mobiltelefonen ved fald bevæger sig 45 grader ud af den vandrette position. Hvis mobiltelefonen derimod bæres i lodret position, kan nødkaldet i stedet aktiveres, hvis den bevæger sig 45 grader i forhold til den lodrette position. Hvis der er frygt for, at brugeren kan miste bevidstheden i eget hjem, kan nødkaldet også aktiveres, hvis mobiltelefonen slet ikke bevæger sig i 5 sekunder. Endeligt kan man vælge at kombinere mulighederne, så nødkaldet kan aktiveres ved bevidstløshed og fald med mobiltelefonen i vandret postion eller ved bevidstløshed og mobiltelefonen i lodret position.

Kort sagt – med Doro 334 IUP er den ældre sikret maksimal tryghed og fleksibilitet med en Doro 334 IUP, fordi nødkaldet på denne Doro 334 mobiltelefon kan tilpasses den enkelte brugers behov for tryghed.